Over ons

‘’De warme zomer van 2016’’

Marc Reinolt Begeman, toen 16 jaar, richtte Begeman’s Retro Food op. Een bedrijf dat toen, middels één authentieke bakfiets van 80 jaar oud, steekijs opnieuw op de kaart zou zetten. Van markten en braderieën tot festivals en bedrijfsfeesten en alles, naast steekijs, met een glimlach en gericht op beleving.

Steekijs is een oud Nederlands ijssoort dat sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw werd gemaakt. Voornamelijk kende steekijs in de jaren ’50 tot de jaren ’80 zijn glorietijd waarna het door de opmars van softijs en Italiaans ijs uit de markt is verdwenen.

Steekijs is een ijsrol, voornamelijk vanille, waarvan men plakjes ijs afsnijdt/steekt. Deze plakjes deed de ijscoman tussen twee ronde wafeltjes en staat daarom ook wel bekend als ijs-koek. Met deze ijsplakken maakt men ook culinaire desserts en is daarom voor Horeca als voor particulier een herkenbaar product.

Steekijs kreeg door onze activiteiten meer bekendheid en werd weer omarmd door vele mensen. Door die omarming groeide het bedrijf in anderhalf jaar naar vijf ijskarren en 8 ijsmeisjes en heren.

Door in te spelen op vragen vanuit de markt heeft Marc in dat anderhalf jaar ook een eigen biologische steekijs lijn ontwikkeld. De eerste biologische ijsrol van Nederland en dat gemaakt van (h)eerlijk, lokale ingrediënten.

Inmiddels houden we ons bezig met drie takken van sport.

• We produceren voor groothandel en supermarkten onze biologische ijsrollen.
• Onze ijskarren zetten we in voor uw event.
• We zetten onze ijskarren in tijdens festivals en evenementen.

Samen met onze ijsmeisjes en heren zorgen we voor een mooie dag bij u op locatie. We nemen samen van tevoren de offerte door om de puntjes op de i te zetten. Op de dag zelf sturen we een simpel berichtje om te laten weten dat we eraan komen of er bijna zijn, zodat niets voor jullie een verrassing is, maar wel voor je gasten. Zo zorgen wij dat we op de afgesproken plek, op de afgesproken tijd daar zijn met onze ijskar om zo optimaal te genieten van een steekijsje op zijn best.